DE STRIJD OM DE DORPSEER STAAT VOOR DE DEUR. DE VOORBESCHOUWING [video]

by • 31 oktober 2014 • Evenementen, Katwijk 1, Nieuws, Video'sComments (0)999

Zoals iedereen weet is Katwijk zaterdag het decor van een van grootste derby’s van het Nederlandse amateurvoetbal: Quick Boys tegen Katwijk. De wedstrijd vindt plaats op Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk. Na 4,5 jaar strijden de teams weer tegen elkaar. De eer van beide clubs staat op het spel.

De twee ploegen stonden al veertig keer eerder tegenover elkaar. Quick Boys won zestien keer, Katwijk vijftien keer. Negen keer was sprake van een gelijkspel. Het laatste duel vond plaats op 3 april 2010 en eindigde in een 2-1 winst voor Quick Boys. Vorig jaar degradeerde Katwijk uit de topklasse.

Tussen collega’s Jaap van Duijn en Marc Langeveld is al maanden een concurrentiestrijd gaande. Normaal gesproken zijn het goede vrienden, maar zaterdag absoluut niet!  Jaap speelt voor Quick Boys terwijl Marc al van kinds af aan een pure ‘Katwijker’ is. Jaap heeft bij onder meer Feyenoord, PSV en ADO Den haag gespeeld en meegespeeld in de beruchte derby tussen Spakenburg en de IJsselmeervogels. Toch is deze veel feller dan andere derby’s: “Ze meppen elkaar hier gewoon de grond in”.

Ook de baas doet mee

Het is ook vooral de vraag wie maandag nog op zijn werk mag komen, want hun werkgever is de hoofdsponsor van Quick Boys. Hij vertelde Jaap al gekscherend dat hij niet meer hoeft te komen als hij zaterdag slecht speelt, terwijl voor Marc het tegenovergestelde geldt. Als hij het waagt om te scoren komt hij er maandag niet meer in.

De landelijke media maakte ook tijd vrij om aandacht te besteden aan één van de meest bijzondere amateurwedstrijden van het jaar. SBS6 maakte een leuk item over de beladen wedstrijd. Bekijk deze hieronder

Comments are closed.