8e kattukse veiling groot succes met Edwin van der Sar en Maarten Spanjer

Geweldig resultaat 8e Kattukse veiling!

by • 17 maart 2015 • Businessclub, NieuwsComments (0)684

De 8e kattukse veiling, die afgelopen vrijdagavond in de kantine van de vv Katwijk werd gehouden, heeft dankzij vele gulle gevers en bieders het prachtige bedrag van € 45.000,- opgeleverd. Als ‘opwarmertje’ voor de veiling vond voor de sponsoren in het sponsorhome een interview plaats tussen Maarten Spanjer en Edwin van der Sar.

De oud-doelman liet zich met plezier ondervragen door Maarten Spanjer, die er een dosis Amsterdamse humor bij gooide. Van der Sar was niet alleen uitgenodigd om ‘gezellig te doen’, maar ook vanwege zijn foundation. Het werd misschien één keer tussen neus en lippen door vermeld, maar verder kregen zijn toehoorders een chronologisch verhaal over de carrière van Edwin van der Sar. Van de krantenwijk naar zijn eerste voetstappen op de velden van Foreholte, Noordwijk en Ajax.

Het waren de beginjaren van de carriëre van de doelman die hem na Ajax bracht bij Juventus, Fulham en Manchester United. Van der Sar sprak keek met plezier terug op zijn lange loopbaan onder de lat. Hoe de finale met Ajax in de Champions League in 1995 als een roes aan hem voorbij ging. Hoe Zinedine Zidane niet met een Ferrari naar de training kwam, zoals bijna elke andere Juventus-speler, maar met een Fiat Punto. Over Fulham was ‘Sar’ snel uitgesproken: ,,Tja, laten we het daar maar niet over hebben.” En hoe Sir Alex Ferguson bij Manchester United voor hem een manager, trainer en tegelijkertijd een opa was.

De klok tikte door en al met al leek de foundation niet meer ter sprake te komen. Achteraf vond de hoofdgast van de avond dat helemaal niet zo vervelend. ,,Het was zo’n vermakelijk gesprek”, vond ook Van der Sar zelf. ,,Maar ik ben hier natuurlijk ook omdat we hebben kunnen bespreken dat per verkocht kaartje van Katwijk – Quick Boys op 21 maart, er 1 euro naar de Van der Sar Foundation gaat. We zijn lekker druk bezig met de foundation en dat is goed. Dat betekent dat er veel aandacht voor is. Nu pas ga je je realiseren hoe vrijblijvend het leven is als voetballer. Alles wordt voor je geregeld. Nu met mijn werk bij Ajax en de foundation maak ik natuurlijk zo veel meer uren, zijn de dagen zoveel langer”, zegt Van der Sar terwijl hij op zijn horloge kijkt. ,,Maar het is mooi werk. Als je goed vind ga ik nu lekker naar huis. Ik kom net uit Kiev.”

Terwijl Van der Sar vertrekt komt hij zijn neef, spelend bij VV Katwijk nog even tegen: Danny Guijt. Duurt de avond toch nog iets langer voor Van der Sar…

Comments are closed.