Samenvatting Lisse Katwijk Topklasse 2014/2015

Hard werken met winst beloond

by • 29 november 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)879

Katwijk zag zaterdag het harde werken beloond in Lisse. In een bollenderby die nooit echt op gang wilde komen, was het een kopgoal van Stefan Stam die de beslissing bracht: 0-1.

De knollentuin op Ter Specke – hoewel de werkzaamheden van Beltman ook hier zichtbaar verbeteringen hebben opgeleverd, maar ja – en het slechte weer op deze zatermiddag maakten goed voetbal zichtbaar moeilijk. Al startte Katwijk sterk en had vooral de aanval die werd opgezet door Bennie van Noord een beter lot verdiend. De kijker met blauwgele bril zou wellicht hetzelfde zeggen van de halve omhaal van Cerillio Cijntje, waarop Atam Koroglu zich met een prima onderscheidde.

De eerste helft ontwikkelde zich verder tot steekspel, waarbij het een hard werkend Katwijk maar niet lukte om een gaatje te vinden in de Lisser defensie. En lukte het dan toch om er doorheen te breken, dan was de voorzet te scherp of lag Mark de Vries in de weg. Pas na rust wisten de oranjehemden de wedstrijd open te breken. Donny van Oijen legde, na een afgeslagen corner, de bal panklaar bij de tweede paal, waar Stam vallend de bal kon binnen koppen.

Nadat Katwijk vervolgens niet wist te profiteren bij een scrimmage in het Lisser doelgebied, kon Lisse op zoek naar de gelijkmaker. De Lissenaren hebben de afgelopen weken, wat dat betreft, een naam opgebouwd met last minute saves tegen Kozakken Boys en Barendrecht. Kansen kreeg het daarvoor voldoende, telkens zoekend met de lange bal, lukken deed het deze keer niet. Als een team behield een hard werkend Katwijk de voorsprong.


Klik hier voor de samenvatting

Al mocht dat ook deels op het conto worden geschreven van Koroglu. Het verhaal van de keeper mag genoegzaam bekend zijn, de Amersfoorter pakte zaterdag in ieder geval de kans om zich te herpakken. Kansen voor Koen Fokkema en Richard van Heulen werden door de keeper uit de goal geranseld, terwijl hij de inzet van Niels Buijs vakkundig op de lat keek. En dus mocht Koroglu, onder luid Katwijks applaus, met drie punten en een clean sheet naar de kleedkamer.

Volgende week wacht Katwijk het thuisduel met Barendrecht, waar een plekje in de top 3 op het spel staat. De Barendrechters verloren onlangs weliswaar in de slotminuten van Lisse, dit weekeinde stuurden ze met duidelijke cijfers de IJsselmeervogels naar huis.

Comments are closed.