vv katwijk Marbella 2015

Katwijk bereidt zich voor op 2e helft competitie

by • 13 januari 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)786

Met 2014 koud achter de rug zaten de spelers van Katwijk al in het vliegtuig op weg naar het trainingskamp in Spanje. Daar oefenden zij tegen dorpsgenoten Rijnsburgse Boys. Terug in eigen land stonden FC Twente en Sparta Nijkerk op het programma.

Niet het vertrouwde Las Palmas op Gran Canaria, maar Marbella stond dit jaar op de rol voor de Katwijkers. Na het desastreus verlopen seizoen 2013/14 konden de oranjehemden terugkijken op een prima verlopen eerste seizoenshelft in de Hoofdklasse. Ongeslagen, alleen aan RVVH moesten punten worden gelaten, schoven zij aan aan de kerstdis.

Het seizoen is echter pas geslaagd, als de terugkeer naar de Topklasse definitief is. In voorbereiding daarop reisden zij dus naar Spanje, waar en passant ook de derby op het programma stond, die dit jaar wél gemist werd: Rijnsburgse Boys – Katwijk. Tegen de geelzwarten kwamen de Katwijkers vroeg op voorsprong, Megenrink was het eindpunt van een prima aanval. Een misser in de Katwijkse defensie bezorgde de Rijnsburgers middels Raily Ignacio de gelijkmaker. Vlak voor rust tekende de spits ook nog voor de 1-2.

Dick Schreuder wisselde er lustig op los in de rust, zijn basiself werd op maar liefst 8 plaatsen gewisseld. Het zou de Katwijkers uiteindelijk geen windeieren leggen. Binnen 5 minuten was het Robbert Susan die de stand weer gelijk trok. Met nog vijf minuten op de klok leek diezelfde Susan de winnende op zijn slof te hebben, maar dat was buiten Ignacio gerekend. Eindstand derhalve: 3-3.
Double date

Terug in Nederland stond er voor de oranjehemden een double date gepland op zaterdag. In de ochtend zou de club van broertje Alfred Schreuder (FC Twente) als sparringspartner dienst doen, in Nijkerk zou ’s middags dan geoefend worden tegen de plaatselijke Topklasser. Het idee was dat de voltallige selectie op deze manier op 90 wedstrijdminuten zou kunnen spelen, een doelstelling die uiteindelijk door vrijwel iedereen zou worden gehaald.

Het meeste spektakel stond in de ochtend op het programma. Op het terrein van ATC ’65 was het even twijfelachtig of de wedstrijd wel gespeeld kon maar met de belofte dat veld weer in goede staat zou worden hersteld (een flinke uitdaging voor de groundsmen) kon er uiteindelijk worden afgefloten.

De Katwijk kwamen daarin vroeg op voorsprong dankzij een goal van Jeffrey Jongeneelen, maar via Bilal Ould-Chikh kwam Twente nog voor rust op gelijke hoogte. Susan zou na rust de Katwijkers weer op voorsprong brengen, maar zag Twente ook weer op 3-2 komen. Susan trok vlak voor tijd vanaf 11 meter de stand echter weer gelijk tegen Twente, waar inmiddels ook Luc Castaignos in het veld was gekomen.

De eerste elf hadden de 90 minuten nu in de benen, en dus stonden voor het duel tegen de Nijkerkerkers 11 (+1) nieuwe krachten klaar voor het volgende duel. Daarin bleek, na een bemoedigende start, de plaatselijke trots toch even te sterk. Al vroeg moest er een achterstand worden toegestaan, hoewel Donny van Oijen toch ook al had kunnen scoren. Marc Langeveld trok de stand vervolgens nog wel gelijk, maar vervolgens konden de Nijkerkers vrij eenvoudig uitlopen tot 4-1. Van Oijen deed in de slotfase vervolgens nog wel iets terug. Met een stiftje bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Comments are closed.