KATWIJK BOEKT EENVOUDIGE OVERWINNING OP STEDOCO [VIDEO]

by • 15 september 2015 • Katwijk 1, Nieuws, Video'sComments (0)898

In het duel met promovendus had weinig meer te vrezen , dan zichzelf. Na een onnodig moeizame eerste helft, liep het in de tweede helft eenvoudig uit tot een 6-1 winst op SteDoCo.

Enige weken geleden, in een uitzending van RTV Katwijk vanaf Sportpark De Krom, waarschuwde Adri Poldervaart nog voor SteDoCo. Die jongens waren toch beter dan menigeen dacht. Dat kwam er zaterdag niet uit bij de roodzwarten. Robbert Susan na afloop: “Ik wil niet spreken van een zwakke ploeg, maar we zijn niet heel veel in de problemen geweest.”

Even voor rust was het echter toch heel even billen knijpen voor de Katwijkers, toen Hakan Tokul Omar Hamdi en Bennie van Noord te slim af was en de gelijkmaker op de slof had, maar uiteindelijk alleen het waterflesje naast de goal wist te raken. Het waren dergelijke momenten van eigen onachtzaamheid die Katwijk het meest moest vrezen in het duel met mede-promovendus SteDoCo. Bijvoorbeeld toen Stefan Stam iets te gemakkelijk de bal aan Mohammed Faouzi verspeelde. De oud-Noordwijker mikte echter van dichtbij via een Katwijks been naast.

Toen stond het overigens al 1-0. Binnen drie minuten was het Hamdi die de score wist open te breken. Een zeldzaamheid voor de Katwijkers (“Dat is ook wel eens lekker”, aldus aanvoerder Robbert Susan na afloop)en bovendien eentje om in te lijsten. Al dan niet bewust – niet, volgens de dader na afloop – plaatste de verdediger vanaf de flank de bal in de verre winkelhaak, achter de wat beduusde keeper Ruud de Groot.

Een klein half uurtje later was het Donny van Oijen die de score wist te verdubbelen op aangeven van Marciano Mengerink. Het waren zeldzame lichtpuntjes in een helft, waar Katwijk zich het toch te makkelijk liet afgaan. Het tempo te laag, om de zwaktes van de tegenstander echt bloot te leggen en bovendien bood het SteDoCo de kans om terug in de wedstrijd te komen. Met de echte kansen sprong het echter – net als Katwijk – te gemakzuchtig om, een vrije trap bracht uiteindelijk de aansluiting.

Meer had er voor SteDoCo technisch gezien wel ingezeten, terecht zou dat niet zijn geweest. In de tweede helft maakten de oranjehemden dat eens te meer duidelijk. Vrijwel direct na rust was het Stefan Plat die oppikte aan de rand van het strafschopgebied en aan alle Hoornaarse illusies een einde maakte. Vervolgens liepen de Katwijkers eenvoudig – Hamdi: “Volgens mij deden ze maar wat” – uit tot de 6-1 overwinning, met in totaal zes verschillende doelpuntenmakers.

Volgende week wacht voor de Katwijkers Scheveningen uit, en dat is andere koek of vis. Weet ook Susan: “Ja Scheveningen uit. Dat is mouwen opstropen en dan weet je dat het een hele lastige wedstrijd gaat worden.”

Comments are closed.