Mengerink DVS'33 Katwijk

Katwijk in 11 minuten klaar met DVS’33

by • 4 oktober 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)908

Na een busreis van 1,5 uur, was Katwijk in 11 minuten voetballen klaar met mede-promovendus DVS ’33. De oranjehemden schoten uit de startblokken met 4 goals in elf minuten. Uiteindelijk zouden ze de schade beperken tot 1-6.

In de voorbeschouwing op deze wedstrijd liet trainer Dick Schreuder – als kind van de Veluwe, al weten dat het Ermelose DVS ’33 geen onbekende voor hem was. Voor het “voetballende” elftal van Roeland ter Berge had de Barneveldse trainer een duidelijke strijdplan bedacht. De wijze waarop zijn elftal dat vervolgens uitvoerde in Ermelo, kon niet anders dan tot tevredenheid stemmen bij de trainer.
Bliksemstart

Met zijn twee (!) voorwaartsen Marciano Mengerink en Jeffrey Jongeneelen in een hoofdrol, zetten de oranjehemden vroeg druk op de opbouw van de Ermelose club. Met resultaat. Al na drie minuten stond de eerste goal op het bord. Keeper Paul Eppink kreeg een terugspeelbal op het verkeerde been en moest de aanstormende Mengerink afstoppen. Een penalty (maar geen kaart) was het gevolg. Aanvoerder Robbert Susan was degene die vanaf 11 meter raak mocht schieten.

Vervolgens ging het hard. DVS bleek niet in staat de knop om te draaien en bleef naief/volhardend/principieel (kies er één uit) vasthouden aan de eigen tactiek, maar zag dat genadeloos afgestraft. Jeffrey Jongeneelen mocht als eerste aanleggen, na een onderschepte breedtepass. Vervolgens werd het via Mengerink en wederom Jongeneelen (op aangeven van Mengerink) 0-4.

Een vernedering leek in die elfde minuut in de maak, maar Katwijk vierde logischerwijs enigszins de teugels. DVS kon daar aanvankelijk weinig van profiteren, maar zag na een klein half uur wel Maurice de Ruiter op Atam Koroglu afgaan. Op dit waarschuwingsschot was de keeper nog alert, enkele minuten later moest de Amersfoorter toch capituleren. De Ruiter sleepte op prachtige wijze de bal mee, kwam weer 1-op-1 met Koroglu en raakte nu – 9 minuten voor rust – wel.

Eerste plaats
Wellicht dat in de rust de gedachten nog even uitgingen naar Scheveningen uit, toen Katwijk heer en meester was in de eerste helft, maar zich vervolgens toch liet aftroeven. De oranjehemden wisten het duel deze keer echter geconcentreerd te consolideren, waarna bij DVS ook langzaam het geloof wegebde. In de slotfase bouwden de Katwijkers de score wat verder uit. Susan legde nog eenmaal vanaf 11 meter, terwijl Mengerink van dichtbij een inzet van Susan binnen tikte: 1-6 en daarmee was Katwijk voor het eerst in 125 weken weer koploper in de Topklasse.

Foto: Theo Aalten

Comments are closed.