Katwijk kampioen Hoofdklasse B

Katwijk kroont zich kampioen van de Hoofdklasse B!

by • 13 april 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)1411

Met een 1-1 gelijkspel legde Katwijk zaterdag beslag op de titel in de Hoofdklasse B. Hiermee keren de Oranjehemden na 1 jaar weer terug in de Topklasse. “Terug waar het thuis hoort,” aldus Jeffrey Jongeneelen na afloop. Karim Hajji lepelde na afloop in het gemeentehuis de titels op die hij als speler en teammanager bij Katwijk binnen hengelde. Die van afgelopen zaterdag gaf hij de veelbetekenende omschrijving, revanchetitel. Na afloop van het vorige, dramatisch verlopen degradatiejaar stond de revanche voor de Katwijkse spelers bovenaan het prioriteitenlijstje. Revanche, voor wat door sommigen een bedrijfsongeval werd genoemd, maar waarschijnlijk vooral revanche op de eigen prestatie.

Dat leek vooraf makkelijker gezegd, dan gedaan. Ook in de ijzersterke Hoofdklasse B golden de oranjehemden als topfavoriet en dat bracht voor de Katwijkers de nodige druk met zich mee. De gerenoveerde selectie van de gevallen landskampioen lag onder een vergrootglas en zag zich wekelijks tegen een muur van verdedigers opboksen. Reden voor een compliment van de trainer: “Alleen door hard werken zijn we hier gekomen.”

Hoe moeilijk het ook mocht zijn, uiteindelijk oogde het vrij eenvoudig. De Katwijkers maakten een vlammende start in de Hoofdklasse. Pas twee weken geleden werd het eerste verlies geleden in deze competitie, waardoor het vier wedstrijden voor het einde de titel mocht vieren. Daardoor was het eigenlijk al enige tijd niet de vraag of, maar wanneer de titel zou worden gevierd. Niet voor niets arriveerde de koffer met de schaal al enkele weken geleden op ‘De Krom ‘Maar hoe zeker die titel dan ook leek, Katwijk had zaterdag aan een gelijkspel al genoeg voor de titel, ASWH lek vroeg in de wedstrijd toch roet in het eten te gaan gooien. Binnen drie minuten was het Michael van Dommelen die een gaatje in de Katwijkse defensie spotte, en gaf voor op de meegelopen Serginio van Axel-Dongen die prima afrondde. De openingsgoal bleek achteraf een opleving in een verder matte vertoning van Ambachter-zijde.

Het was Katwijk dat de klok sloeg in de eerste helft, maar weigerde om dat echt in doelpunten uit te drukken. De achterstand werd wel vrij vlot weggepoetst. Robbert Susan deed als eerste de tribune opveren, maar raakte de binnenkant van de paal. Jeffrey Jongeneelen zou en tweetal minuten later wel raak prikken. Marciano Mengerink ontsnapte langs de rechterkant en legde afgemeten terug op Jongeneelen, die de bal achter Doedée werkte.

Doedée, die in het verdere verloop van het duel zijn team op de been zou houden. Want de vlot combinerende Katwijkers legde weliswaar de Ambachters hun wil op, het lukte maar niet het kwaliteitsverschil in doelpunten uit te drukken. Jongeneelen zou de paal ook nog raken en een keer vlak naast schieten. Mengerink had in tweede instantie, na een schot van Van Oijen, het vizier niet op scherp.

Ook in de tweede helft zou die goal niet vallen en ontwikkelde de wedstrijd zich langzaam tot een status quo. Beide teams hoefden eigenlijk niet meer, Katwijk had aan het gelijkspel voldoende voor de titel, het gehavende ASWH kon eigenlijk niet meer brengen. De amusementswaarde daalde daarmee uiteraard wel, maar de schaal die om half vijf omhoog werd gehouden vergoedde alles.

Comments are closed.