Ter Leede vv Katwijk Businessclub Katwijk

KATWIJK MOET NOG EVEN WACHTEN

by • 31 maart 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)691

Katwijk deed wat het moest doen in Sassenheim, om eventueel kampioen te kunnen worden: winnen. Quick Boys gooide echter weer wat roet in het eten. De Katwijkers hebben in de komende 5 wedstrijden daardoor nog 1 punt nodig om titel te kunnen vieren.

Natuurlijk was de kans niet heel erg groot, dat Katwijk op de Roodemolen het kampioenschap zou mogen vieren. ASWH moest punten verliezen, Quick Boys moest sowieso geen punt pakken en Katwijk moest zelf winnen. Iets te veel variabelen om van een zekerheidje te kunnen spreken.Toen halverwege bleek dat ASWH had verloren, en de blauwwitten dankzij een eigen goal van Henry Opoku op achterstand stonden, ging er toch menig oranjezwart harder kloppen. Het zou toch niet?

Daarbij werd nog wel een klein detail over het hoofd gezien. Katwijk moest zelf ook nog scoren. En daar schortte het wel aan bij de Katwijkers zaterdag. De oranjehemden gaven van eventuele kampioensbibbers geen blijk, legden voetballend misschien wel de beste eerste helft in weken op de mat, maar kregen de bal maar niet in de goal. In hoog tempo kwamen de oranjehemden uit de startblokken. Met de wind in de rug legde het Ter Leede haar wil op, maar miste in de eindpass net dat beetje zuiverheid.

Hoewel, telkens als een van de Katwijkse aanvallers (vooral Jeffrey Jongeneelen) in scoringspositie leek te komen was er telkens dat slimme duwtje of dat korte rukje aan het shirt. En dus vroeg Schreuder zich na afloop terecht af: is dan die eindpass niet goed, of verdedigen zij gewoon goed? Verdedigen was in ieder geval wel waar de Sassenheimers zich voornamelijk tot beperkten, met af en toe een uitval. De grootste kans was daaruit voor Robert Steemers en Mike Dam. Atam Kotoglu kon een afstandsschot ternauwernood keren, in de rebound schoot Dam hard op het lichaam van de keeper.

Met de wind tegen, ging de Katwijkse storm in de tweede helft ook wat liggen. De oranjehemden drongen wel aan, maar konden geen gaten slaan in de roodgele muur. De invalbeurten van Marciano Mengerink en Kevin Sterling gaven nog wel een nieuwe impuls, maar uiteindelijk as het een briljante bevlieging van Robbert Susan die de winst bracht. De middenvelder kon geen afspeelmogelijkheden vinden, zag Constantin iets te ver voor de goal staan, en verrastte de keeper met een lepe stift.

1-0, maar helaas niet de kampioensgoal. Inmiddels had Quick Boys de achterstand ook ongedaan gemaakt. Tot grote spijt van Susan, die wellicht ook realiseerde dat een kampioenschap op de eigen Krom wellicht veel mooier is. De Katwijkers hebben dan aan 1 punt genoeg en de meeste supporters gaan daarom uit van een kampioenschap op 11 april tegen ASWH. Trainer Dick Schreuder houdt nog een slag om de arm: “Je kan wel zeggen dat we kampioen worden, maar zolang je het niet bent, ben je het niet. Zo simpel is het”

Comments are closed.