Katwijk ongeslagen door de poulefase van de beker

by • 2 september 2014 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)905

Met een 6-1 overwinning op De Foresters heeft Katwijk zich geplaatst voor de volgende ronde in de beker. Volgende week wacht de competitiestart tegen Spijkenisse.

Met 6 punten en een doelsaldo van +15 is Katwijk inmiddels geplaatst voor de knock-outfase van de Districtsbeker. En dus was het duel met De Foresters, nog steeds puntloos in de beker, een formaliteit. Dat, met nog drie kwartier op de klok voor de wedstrijd de spelers uit Heiloo pas binnendruppelden, met de snackhoek als eerste halte richting de kleedkamer, bevestigde dat beeld wellicht. Zeker toen na zeven minuten Joost Leonard al tekende voor de 1-0, ging men er even goed voor zitten. En Leonard had in het eerste kwartier zomaar een hattrick kunnen scoren.

Geheel tegen de verwachting in echter moesten de Katwijkers, die het overigens met ongeveer dezelfde zieken en geschorsten moesten doen als eerder, het eerste officiële tegendoelpunt toestaan. Uit een penalty was Tommy Hoorn namens de bezoekers trefzeker, terwijl Thijs Vlaar even daarvoor ook al dichtbij was. Hij stuitte op Atam Koroglu. Daar bleef het overigens wel bij en de oranjehemden stelden vervolgens orde op zaken en liepen, zonder zich echt in te spannen, uit tot 4-1 bij rust.

Na de thee kabbelde het duel op een zelfde wijze naar het einde. Met minder doelpunten, dat wel. Uiteindelijk zou de teller op 6 stokken. Daarmee plaatst Katwijk zich ongeslagen, met een doelsaldo van +20 voor de volgende ronde. Maar, en dat is belangrijker, met de voorbereiding en de beker (voorlopig) achter de rug, lijkt Katwijk klaar voor de competitiestart. Met in het eerste duel Spijkenisse, zaterdag op bezoek op ‘De Krom’.

Katwijk 3 3 0 0 9 21-1 +20
FC Chabab 3 2 0 1 6 7-12 -5
Valken ’68 3 1 0 2 3 6-11 -5
De Foresters 3 0 0 3 0 3-13 -10

Comments are closed.