Katwijk Barneveld

Katwijk sluit 1e deel voorbereiding af met overwinning

by • 11 juli 2014 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)1001

Met een 0-3 overwinning op SDVB in Barneveld heeft Katwijk de eerste helft van de voorbereiding donderdag afgesloten. De A-selectie heeft nu 2 weken vrij. Eerder oefende de Katwijkse manschappen al tegen Scheveningen. Al werd er op Houtrust verloren (2-0), het voetbal oogde fris en veelbelovend. Niet te afwachtend, maar met druk op de tegenstander – die zich wel handhaafde in de Topklasse – bij balverlies.

Afgelopen donderdag waren de Katwijkers een maatje te groot voor SDVB. Het werd in Barneveld 0-3, waar vooral in de eerste helft het net wel vaker had mogen bollen. Met Marciano Mengerink in de spits, achter hem Jerghinio Sahadewsing en om hem heen Donny van Oijen en Jeffrey Jongeneelen, kregen de Barnevelders geen moment grip op de vele positiewisselingen. Er werd echter maar weinig gescoord. Uiteindelijk opende Van Oijen de score na een briljante pass van Sahadewsing, uit een vrije trap verdubbelde hij de score.

De tweede helft kende veel wissels  (en ook een enkele blessure), zo kwamen Joost Leonard, Marc Langeveld, Jos Jansen, Mart Spierdijk, Michael Owel, Richard de Groot, en nieuwkomer KEvin Sterling in het veld. Toch wisten de Katwijkers ook nu nog te scoren. Mart Spierdijk kopte een corner van Marc Langeveld hard raak.

Er is nog voldoende werk aan de winkel voor de Dick Schreuder, maar met alle versterkingen lijken de Katwijkers er misschien wel op vooruit gegaan ten opzichte van het vorige seizoen. Achterin oogde de massieve Stefan Stam als de ervaren leider die gezocht werd. Terwijl de nieuwbakken backs Danny de Jel en Omar Hamdi met hun gretigheid voor nieuw elan op de flanken zorgden, bleek voorin met Marciano Mengerink een heel andere spits dan aanspeelpunt Joost Leonard. Waarmee de opties voor de Schreuder alleen maar groter worden.

De A-selectie start op 28 juli met de tweede helft van de voorbereiding. 5 augustus staat het uitduel met AFC op het programma, waarna op 9 augustus op eigen terrein het Zilveren Trawlertoernooi volgt.

Comments are closed.