vv Katwijk wint in oefenduel van fc Lisse

Katwijk wint van FC Lisse

by • 1 februari 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)800

In plaats van het competitieduel tegen Xerxes, oefende Katwijk zaterdag tegen Lisse. De streekderby tegen de Topklasser eindigde in een 2-0 overwinning voor Katwijk.
Het winterweer gooide afgelopen zaterdag roet in het eten voor Katwijk. De oranjehemden zagen hun uitduel bij XerxesDZB afgelast worden. Ook regiogenoot FC Lisse had geen officiële verplichtingen door ‘Koning Winter’ en zodoende stonden beide ploegen dit weekend tegenover elkaar op De Krom.

Katwijk en Lisse deden in de eerste helft niet voor elkaar onder. Met verzorgd veldspel probeerden beide ploegen een bres in de verdediging te slaan, hetgeen maar sporadisch lukte. Katwijk had de grootste kansen voor de thee. Mengerink was tweemaal dicht bij. De eerste keer kwam de spits een teenlengte tekort op een voorzet van Van Oijen en de tweede maal faalde hij oog-in-oog met doelman De Vries.

Na rust wisselde Katwijk volop, ook de ploeg van Misha Salden rouleerde in het tweede bedrijf regelmatig. De tweede omloop was attractief en de thuisploeg speelde meer dan goed. Veel kansen werden afgedwongen en Lisse kwam bij tijd en wijlen handen en ogen tekort om de oranjehemden van het lijf te houden. De 1-0 werd ingeleid door Roel de Goede: hij speelde de bal in de voeten van Van Oijen. De gretige Van Oijen ramde het leder, met links nota bene, achter de doelman van Lisse. De Lissenaren kwamen nauwelijks echt gevaarlijk voor het doel van Katwijk. De equipe van Schreuder kwam uiteindelijk via een penalty op 2-0. Mengerink werd na een mooie individuele actie gevloerd en Joost Leonard schoot de bal vanaf 11 meter hoog in de touwen.

De score had nog hoger kunnen uitvallen als de Katwijkers en de scheidsrechter van dienst iets scherper waren geweest. De leidsman wuifde tot twee keer toe een duidelijke strafschop weg. Eerst na overduidelijk (bewust) hands en even later werd de ingevallen Sterling getackeld binnen de zestien.

Volgende week speelt Katwijk, ijs en weder dienende, op eigen veld tegen Kloetinge. De Zeeuwen boekten de laatste wedstrijden veel goede resultaten. Een gewaarschuwd mens…

Comments are closed.