Mart Vergouwen nieuwe voorzitter vv Katwijk

Met elkaar verder bouwen aan v.v. Katwijk

by • 21 oktober 2014 • Businessclub, Nieuws, sponsornieuwsComments (0)1552

Mart Vergouwen is vanaf vrijdag 17 oktober de nieuwe voorzitter van v.v. Katwijk. De 46-jarige geboren Katwijker was al aan de voetbalvereniging verbonden als voorzitter van de Businessclub. Mart wil met onze voetbalclub zo snel mogelijk terug naar de top (klasse) in alle geledingen en op elk niveau. Paspoort
Naam: Mart Vergouwen.
Leeftijd: 46.
Geboorteplaats: Katwijk aan Zee.
Woonplaats: Hoofddorp.
Huwelijkse staat: Getrouwd.
Werk: Directeur bij I-SEC Nederland.
Kinderen: één dochter.
Hobby’s: Hardlopen met en zonder hindernissen (onder andere de New York Marathon gelopen in 2009), leuke dingen met mijn vrouw en dochter en reizen.

Mart, waarom deze stap?
Mart Vergouwen: “Ik denk dat ik een meerwaarde kan zijn om de vereniging in rustig vaarwater te krijgen. We moeten met elkaar blijven bouwen aan een mooi v.v. Katwijk. Doordat ik wat verder van Katwijk af woon, hoop ik letterlijk en figuurlijk wat afstand te kunnen nemen. Ik wil graag met een soort helicopterview alles gade slaan. Katwijk kan na een mindere periode ‘een fris likje oranje/zwart’ krijgen.”

Heb je er lang over na moeten denken?
“Na een beetje beraad heb ik ja gezegd op deze uitdagende functie. En natuurlijk is het spannend. Naast mijn eigen aanstelling heb ik twee goede bekende – ook binnen de club -, waar ik een hoge pet van op heb, gevraagd om mee te doen in een nieuw bestuur. Dick van der Plas, hij staat zelf en met zijn onderneming, de KBM, midden in de Katwijkse samenleving. En daarnaast Wim Nijgh die ook middenin de voetbalvereniging staat.”

Op welke manier ben je met v.v. Katwijk verbonden?
“Ik keepte van mijn achtste tot achttiende bij Katwijk. Ik heb 3 seizoenen A-regionaal gespeeld en wedstrijden tegen bijvoorbeeld het Sparta van toen met Ed de Goey en Juul Ellerman gekeept. Als senior kon ik minder mijn toenmalige werk bij Cor Jansen Party Catering – Snackbar de Dreef en Sporthal Cleijn Duin – combineren met doordeweeks trainen en voetballen op zaterdag.

Ik ben de club altijd blijven volgen en tijdens de jaren 90 en begin jaren 00 stond ik als supporter langs de lijn. In 2003 ben ik gevraagd om met de voorloper van het huidige bedrijf waar ik nu werk, ICTS NAS, de v.v. Katwijk te sponsoren. Dat heb ik tot nu toe gedaan en werd ik in 2005 voor de functie van voorzitter van de businessclub gevraagd. Tussendoor heb ik allerlei hand- en spandiensten verricht voor de club, voor en achter de schermen.”

Wat voor voorzitter wil je zijn?
‘’Iedereen kan mij aanspreken en ik sta open voor kritiek – positieve en opbouwende.
Echter niet altijd en overal. Dus ik ga dat stroomlijnen zodat iedereen weet wat hij/zij van de voorzitter kan verwachten.”

Hoe zie je de toekomst van de vereniging?
‘’Ik heb vier punten oftewel doelstellingen in willekeurige volgorde die ik graag samen met alle leden en vrijwilligers wil bereiken als voorzitter van v.v. Katwijk:

1. Het eerste elftal moet zo hoog mogelijk voetballen in het amateurvoetbal;
2. Het sportpark moet “af”; de tribune en het combigebouw en wat daarna nog komt;
3. Onwijs belangrijk vind ik dat de jeugd weer voldoende aandacht krijgt en op een mooi niveau gaat spelen – passende bij de v.v. Katwijk;
4. Voetbalvereniging Katwijk moet bovenal een ontzettend leuke, gezellige vereniging blijven, waarin passie voor het spel voorop staat. Passie, plezier en respect zijn niet voor niets onze drie kernwoorden. Dat moet zo blijven, elke dag bij alle evenementen en wedstrijden”.

Comments are closed.