Nieuwe trawler PP

Nieuwe trawler PP door Merkel gedoopt

by • 26 mei 2015 • Nieuws, sponsornieuwsComments (0)1265

De nieuwe vriestrawler ROS 777 ‘Mark’ is vandaag in de thuishaven Sassnitz Neu Mukrau op het Duitse schiereiland Rügen gedoopt. De trawler van Warnemünder Hochseefischerei GmbH, een Duitse dochteronderneming van het Katwijkse Parlevliet & Van der Plas, werd gedoopt door niemand minder dan de Duitse premier Angela Merkel.

De plechtigheid vond plaats bij Euro-Balti Fischverarbeitungs GmbH, de fabriek van P&P op Rügen. De officiële thuishaven van de ROS 777 is Rostock, een Duitse havenstad aan de Oostzee. In de uitnodiging wordt gesteld dat 90 procent van de bemanning uit de Duitse kuststreken afkomstig is.

De in Turkije gebouwde ROS 777 is het zusterschip van de H 7 ‘Kirkella’, die ook bij de Tersan werf is gebouwd en in maart werd gedoopt in de thuishaven Hull. Deze trawler vaart voor UK Fisheries, de Britse rederij waarin P&P participeert met de IJslandse partner Samherji. Beide 86 meter vriestrawlers zijn gebouwd voor de visserij op rondvis in noordelijke wateren bij Noorwegen en Groenland.

Comments are closed.