Nabeschouwing Katwijk Barendrecht

Sterk Katwijk houdt drie punten op De Krom

by • 8 december 2015 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)1077

Katwijk kwam zaterdagfurieus uit de startblokken tegen Barendrecht en zag dat beloond met een vroege 2-0 voorsprong. De oranjehemden vergaten deze voorsprong uit de bouwen en zagen het daardoor in de slotfase toch nog spannend worden. De drie punten bleven echter op ‘De Krom’

“We waren echt fantastisch, daarvoor speel je voetbal,”stak man of the match Bennie van Noord na afloop zijn mening na afloop niet onder stoelen of banken. En niet onterecht. De Katwijkers lieten in de openingsfase de Barendrechters alle hoeken van het veld zien. De bezoekers werden over het gehele veld onder druk druk gezet, maar zagen de Katwijkers vlot richting de goal combineren. Een opening die beloond werd met een vroege 2-0 voorsprong.

Al na acht minuten stonden de 2 goals op het bord. Beide op conto van topscorer Marciano Mengerink. En met name de eerste was er eentje om in te lijsten. Met een geweldige pass vond Marciano Aalders – als vervanger van de geblesseerde Paul de Lange – het hoofd van een uitblinker, Mark de Loor. De middenvelder, die na afloop verklaarde in de eerste helft zijn oude niveau te hebben gehaald, kopte terug op Mengerink die vrij kon inschieten. Niet veel later werd het door Stefan Plat nog makkelijker gemakt, toen Mengerink zijn voorzet van dichtbij mocht binnen tikken.
Mengerink had nog tot een hattrick kunnen komen, maar diep gestuurd door De Loor lukte dat net niet. Net zoals het niet meer lukte de score verder uit te bouwen. Al deed Arendrecht zelf ook een duit in het zakje, maar Van Splundert wist met een karatetrap een loeiharde terugspeelbal te keren. De Katwijkers namen vervolgens wat gas terug, het tempo was ook geen hele wedstrijd vol te houden, maar zagen de Roodwitten in de eerste helft nog niet gevaarlijk worden.

Dat kwam pas in de tweede helft. Katwijk had het moeilijker, met de Barendrechters die met een verdediger minder en een middenvelder meer gingen spelen. Maar wel steeds de voetballende oplossing zocht. “Pompen heeft geen zin,” verklaarde Adrie Poldervaart na afloop, “dat vinden ze alleen maar lekker.” En dus maakte ze het Katwijk, de worstelde met de steeds sterker opzettende wind, moeilijk, maar werd het nooit echt gevaarlijk. De Barendrechters mochten het een paar keer proberen, maar pas in de slotfase vond het de goal.

Vanaf elf meter weliswaar, al had hij er op reguliere wijze net zo goed kunnen vallen. Atam Koroglu was op het schot van Richie Basoski namelijk al verslagen, Aalders sloeg in een reflex de bal echter uit het doel. Rood en een penalty, daar viel niet onder uit te komen voor scheidsrechter Bronsvoort. Het zou zorgen voor een spannende slotfase, maar verder dan de aansluiting zou Barendrecht niet komen.

Comments are closed.