bc Katwijk Xerxes Bobkat

vv Katwijk moeiteloos naar derde overwinning

by • 21 september 2014 • Katwijk 1, NieuwsComments (0)976

Zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen boekte Katwijk haar derde winstpartij op rij. Met de 3-0 overwinning op XerxesDZB bezet Katwijk nu alleen de eerste plaats in de Hoofdklasse B, met de volle buit uit drie potjes. 9 uit 3, met een doelsaldo van plus 11. Het zijn rapportcijfers waar je mee thuis kunt komen, als ploeg en als trainer. Zeker als je je  realiseert hoe. Weliswaar stond er in het eerste duel duidelijk wat spanning op de ploeg, uiteindelijk werden alle drie de duels tamelijk onbedreigd gewonnen. Soeverijn noemt men dat dan.
Zo ook zaterdag, tegen Xerxes in eigen huis. De Katwijkers kwamen agressief uit de startblokken en zetten de Rotterdammers in de beginfase met de rug tegen de muur. Tegenhouden was het eerste kwartier het devies voor de spelers van Winand van Loon en dat ging ze wonderwel af. Het lukte de oranjehemden niet om de overmacht in een voorsprong uit te drukken en zij zagen de Rotterdammers langzaam wat meer grip op de wedstrijd krijgen. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens. Hoewel, Sander Duin, topscorer bij Xerxes, kwam even heel dichtbij, maar schoot voorlangs.

Donny van Oijen kwam namens de Katwijkers tot een zelfde soort kans, maar zag op aangeven van Jeffrey Jongeneelen zijn inzet ook voorlangs vliegen. Het was uiteindelijk Michiel van Dam die de ban zou breken voor de geduldig wachtende Katwijkers. Michael Termijn stond in eerste instantie nog paraat op de kopbal van Robbert Susan en wist in tweede instantie de bal ook nog te keren, maar op de inzet van Van Dam had de keeper toch geen antwoord meer. 1-0 dus, op slag van rust.

Na rust zette Katwijk door en het was Marciano Mengerink die met twee goals de wedstrijd besliste. Zeven minuten na de thee tekende de aanvaller voor de 2-0, met Van Oijen als aangever. Puntgaaf, zoals hij hetzelf noemde, zodat alleen een tikje voldoende was. Een goed ingestudeerde vrije trap zorgde voor de 3-0, wederom met Van Oijen als schaduwschutter.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, al lieten de Rotterdammers zich niet meteen uit het veld slaan. Zo stichtte Celsius Grant, die kenden we nog van TOGR, nog wat gevaar en moest Atam Koroglu zich in ieder geval strekken op een inzet van Yousif de Kock. Katwijk pakte zo’n 20 minuten voor tijd het initiatief weer, zag Jongeneelen onder anderen nog tot een grote kans komen, maar weigerde uiteindelijk de score verder uit te bouwen. Ook niet nadat Xerxes met tien man kwam te staan, nadat invaller Tobias Waisapy met zijn 2e geel het veld moest verlaten.

Een klein minpuntje voor de Katwijkers, die verder vooral lachende gezichten telden. Ongeslagen en ook nog alleen aan kop in de Hoofdklasse B, er was natuurlijk genoeg reden om te lachen. Maar wat dit nu daadwerkelijk betekent is voor de Katwijkers wellicht de grootste vraag. De krachtsverhoudingen in de Hoofdklasse zijn voor de meesten nog een groot vraagteken. Katwijk zelf is in ieder geval haar grootste vijand, meende topscorer Marciano Mengerink tegenover Voetbalindebollenstreek, scherp blijven is het devies. Het mantra van de huidige technische staf benadrukte ook Robbert Susan na afloop: “Anders breekt de pleuris uit.”

Comments are closed.