Donnij van Ooijen Zilveren Trawler Toernooi vv Katwijk

Zilveren Trawler weer voor Katwijk

by • 14 augustus 2014 • Evenementen, Katwijk 1, NieuwsComments (0)1395

Met twee ruime overwinningen wist Katwijk dit weekeinde voor de derde maal op rij beslag te leggen op de Zilveren Trawlertoernooi. Het toernooi werd voor één maal in Katwijk gehouden in plaats van IJmuiden, de thuishaven van gastheer Stormvogels.

Speciaal vanwege het 75-jarig jubileum van de Katwijkers werd er gebroken met een 50 jaar oude traditie. Het Zilveren Trawlertoernooi werd eenmalig verplaatst vanuit IJmuiden naar Katwijk. De verhuizing kan een succes genoemd worden, het toernooi kon op een goede publieke belangstelling rekenen: het was gezellig druk op “De Krom”. Sportief was het voor de Katwijkers ook een succes: voor de derde maal in successie legden de Katwijk beslag op de Zilveren Trawler.

De wedstrijden

Goudhaantje aan de kant van de Katwijkers was Donny van Oijen, die in totaal maar liefst vijf van de elf treffers voor zijn rekening nam. De overige zes goals werden gescoord door even zoveel spelers, wat direct een andere conclusie deed trekken: de selectie van de oranjehemden lijkt bijzonder breed. Nu is er natuurlijk de kanttekening dat in Stormvogels en Urk (resp. eerste klasse en kampioen uit de eerste klasse) tegenstanders werden gevonden waarvan verwacht mag worden dat een gevallen Topklasser daarvan wint. Maar, ook de spelopvatting en veldbezetting deed dat de gemiddelde Katwijksupporter positief terugblikken in de derde helft.

Zondageersteklasser – en oud-club van Katwijkaanwinst Kevin Sterling – Stormvogels was de eerste tegenstander van de Katwijkers. In een bezetting, die uiteindelijk maar twee nieuwe gezichten kende – Stefan Stam en Marciano Mengerink – had Katwijk in de eerste helft geen kind aan de IJmuidenaren. Met onder andere drie goals van Van Oijen leidden de Katwijkers bij rust al met 5-0. De tweede helft kende minder spektakel, de IJmuidenaren hadden zaakjes wat beter voorelkaar, Katwijk consolideerde vooral, maar won uiteindelijk eenvoudig met 6-1.

Doordat Urk onze plaatsgenoten van FC Rijnvogels versloegen, stonden de Urkenaren tegenover Katwijk in de finale. Qua doelpunten leek dat in de eerste gelijkmatiger op, al ging men rusten met een meer dan verdiende 2-1 voorsprong. De tweede helft werd het niveauverschil wat beter in doelpunten uitgedrukt. Twee goals van de ingevallen Van Oijen en een doelpunt van Joost Leonard bracht de eindstand uiteindelijk op 5-1 en de Zilveren Trawler dus weer in KAtwijkse handen.

AFC

Eerder in de week oefenden de Katwijkers bij en tegen de Amsterdammers van AFC op Sportpark Goed genoeg. In de eerste helft kwamen de Katwijkers via Danny Guijt tot een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. De tweede helft startten de Katwijkers nog fel, maar aande de wedstrijd men toch meer ruimte aan de Amsterdammers laten. Uiteindelijk resulteerde dat in een 2-1 verlies tegen de zondagkampioen.

Komende week gaat Katwijk weer op bezoek in Noord-Holland. Op dinsdag bezoekt de selectie van Dick Schreuder de Haarlemmers van de Koninklijke HFC. Zaterdag wordt er op eigen terrein geoefend tegen JVC Cuijck, waarna de selectie klaar geacht wordt voor de districtsbeker, die een week later bij Valken ’68 zal aanvangen.

Comments are closed.